Praktische info

  1. Last updated on

Culturele en sociale activiteiten in Rome

De Koninklijke Belgische Kerk en Stichting Sint-Juliaan-der-Vlamingen stelt u concerten barokmuziek voor. 

De Academia Belgica heeft een cultureel en academisch programma. Meer informatie over het programma van de Academia vindt u op de website van de Academia Belgica.

 
Informatie over Pauselijke audiënties en ceremoniën

De Paus houdt een wekelijkse audiëntie op woensdag (over het algemeen om 10.30 uur) in het Paulus VI auditorium of op het Sint-Pietersplein. Deze audiënties zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk maar men moet op voorhand een toegangsticket aanvragen. Deze aanvraag moet gericht worden aan de Prefettura della Casa Pontificia (Tel.: +39.06.6988.4876 – Fax: +39.06.6988.5863)

De Ambassade kan deze aanvragen overmaken of bijzondere verzoeken vergemakkelijken.

De mensen of groepen dienen zelf hun biljetten de dag voor de ceremonie in kwestie (tussen 15.00 uur en 19.00 uur) af te halen aan de “Portone di Bronzo”, het bureau rechts van de zuilengang op het Sint-Pietersplein. De biljetten zijn niet genummerd en de plaatsen worden ingenomen naargelang de aankomst in het auditorium of op het plein.

Dezelfde aanvraagprocedure geldt ook voor grote ceremoniën zoals Kerstmis, Pasen, zalig- en heiligverklaringen, of speciale pauselijke missen. De internetsite van het Vaticaan vermeldt de lijst van alle liturgische vieringen.

Iedere zondag richt de Paus (als hij in Rome is), zich vanaf het venster van zijn appartementen tot de menigte op het Sint-Pietersplein. Zijn toespraak eindigt met het angelus.

 
Bezoeken aan het Vaticaan

Naast de Vaticaanse musea, de Basiliek en het Sint-Pietersplein, zijn meerdere andere bezoeken mogelijk aan het Vaticaan.

U kunt praktische informatie over het bezoek aan het Vaticaan vinden op de volgende websites:

Voor de volgende verplicht geleide bezoeken moet men enkele weken op voorhand reserveren:

  • De archeologische opgravingen onder de Sint-Pietersbasiliek.
  • De tuinen zijn enkel op zaterdagmorgen toegankelijk. De toelating hiervoor moet minstens een maand op voorhand aangevraagd worden (Fax: +39.06.6988.40.19).

Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de website van het Vaticaan.