Ambassade van België bij de Heilige Stoel
Home Praktische info

Praktische info

Culturele en sociale activiteiten in Rome

De Koninklijke Belgische Kerk en Stichting Sint-Juliaan-der-Vlamingen stelt u concerten barokmuziek voor. Voor het programma en de juiste data: www.sangiuliano.org.

De Academia Belgica heeft een cultureel en academisch programma. Meer informatie over het programma van de Academia: www.academiabelgica.it.

 
Informatie over Pauselijke audiënties en ceremoniën

De Paus houdt een wekelijkse audiëntie op woensdag (over het algemeen om 10.30 uur) in het Paulus VI auditorium of op het Sint-Pietersplein. Deze audiënties zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk maar men dient op voorhand een toegangsticket aan te vragen. Deze aanvraag moet gericht worden aan de Prefettura della Casa Pontificia (Tel.: +39.06.6988.4876 – Fax: +39.06.6988.5863)

De Ambassade kan deze aanvragen overmaken of bijzondere verzoeken vergemakkelijken.

De mensen of groepen dienen zelf hun biljetten de dag voor de ceremonie in kwestie (tussen 15.00 uur en 19.00 uur) af te halen aan de “Portone di Bronzo”, het bureau rechts van de zuilengang op het Sint-Pietersplein. De biljetten zijn niet genummerd en de plaatsen worden ingenomen naargelang de aankomst in het auditorium of op het plein.

Dezelfde aanvraagprocedure geldt ook voor grote ceremoniën zoals Kerstmis, Pasen, zalig- en heiligverklaringen, of speciale pauselijke missen. De internetsite van het Vaticaan vermeldt de lijst van alle liturgische vieringen.

www.vatican.va/liturgical_year/liturgico_fr/liturgico_fr.html

Iedere zondag richt de Paus (indien hij in Rome is), zich vanaf het venster van zijn appartementen tot de menigte op het Sint-Pietersplein. Zijn toespraak eindigt met het angelus.

 
Bezoeken aan het Vaticaan

Naast de Vaticaanse musea, de Basiliek en het Sint-Pietersplein, zijn meerdere andere bezoeken mogelijk aan het Vaticaan.

U kunt praktische informatie over het bezoek aan het Vaticaan vinden op de volgende websites:

Voor de volgende verplicht geleide bezoeken moet men enkele weken op voorhand reserveren:

  • De archeologische opgravingen onder de Sint-Pietersbasiliek. Meer informatie...
  • De tuinen zijn enkel op zaterdagmorgen toegankelijk. De toelating hiervoor moet minstens een maand op voorhand aangevraagd worden (Fax: +39.06.6988.40.19).

Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de website van het Vaticaan: www.vatican.va.

 
Kaart